Televisie Film van de dag

Das Goebbels Experiment. De Duitse documentaire Das Goebbels Experiment draait nu in de Nederlandse bioscopen, maar is vanavond op de Belgische tv te zien. Wie Joseph Goebbels het best kent uit de speelfilm Der Untergang, kan de propagandaminister nu in het echt zien en horen. Het commentaar bij de beelden uit het Derde Rijk bestaat alleen uit citaten uit de dagboeken van Goebbels, die in 1992 in een Russisch archief werden gevonden. Goebbels woorden begeleidden oude opnames, die van de eerste redevoeringen van Hitler, via de Kristallnacht en de Olympische Spelen naar de beroemde toespraak 'Wollt ihr den totalen Krieg?' voeren. Voor de versie die in Nederland draait en vanavond op de Belgische tv, werden Goebbels' woorden in het Engels vertaald en uitgesproken door de Brit Kenneth Branagh.

Lutz Hachmeister en Michael Kloft, 2004, Duitsland). België 2 (Canvas), 20.50-21.45u.

Bianca Stigter

    • Bianca Stigter