Stepanek heer en meester in Ahoy'

Radek Stepanek heeft gisteren de finale van het 33ste ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam gewonnen. De als zesde geplaatste Tsjech (27) rekende in 43 minuten af met de Belg Christophe Rochus: 6-0 en 6-3.

Stepanek, die net als in zijn halve finalepartij tegen Nikolai Davidenko in een oranje shirt speelde, was van meet af aan heer en meester op het centre court van sportpaleis Ahoy'. In de eerste set won hij twee games op rij met acht aces. Over de gehele partij genomen sloeg hij 17 aces en won hij 96 procent van zijn eerste services.

Het was de eerste overwinning in een ATP-toernooi voor Stepanek, die vooraf door toernooidirecteur Richard Krajicek tot dark horse was uitgeroepen. 'Die kwalificatie heeft mij de afgelopen dagen extra gemotiveerd', zei de winnaar tegen Krajicek in zijn dankwoord.

Met zijn toernooizege streek Stepanek een winstpremie van 147.000 euro op. Hij steeg bovendien naar de zestiende plaats van de wereldranglijst. De relatief onbekende Christophe Rochus - de oudere broer van tennisser Olivier Rochus - drong door tot de top-50 van de ATP-rankings; hij staat sinds vandaag op de 42ste plaats.

Vip-dorp Pagina 17