Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met acteur Derek de Lint, die rijksmaarschalk Hermann Göring speelt in Mephisto, het toneelstuk naar het gelijknamige boek van Klaus Mann over acteur Hendrik Höfgen, die in het Duitsland van de jaren '30 een keuze moet maken tussen zijn carrière en zijn geweten. Radio 1, 19.04-20.00u.

BNR Laat. D66-fractievoorzitter Lousewies van der Laan praat over de kansen van haar partij tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen. BNR, 23.00-24.00u.

Mezzo. Aandacht voor accordeonvirtuoos Richard Galliano, die bekend werd in de band van chanteur Claude Nougaro en volgende maand meedoet aan het Festival Accordéon in de Salle Nougaro van Toulouse. Verder het Pie Jesu uit Maurice Duruflé's Requiem, gezongen door mezzo-sopraan Jennifer Larmore en gedirigeerd door Michel Legrand. Radio 4, 23.00-24.00u.

Casa luna. Psychologe en onderwijsexpert Janna Voogt praat over voor- en naschoolse opvang, leerbonus en de inzet van vakleerkrachten in het onderwijsdebat. Radio 1, 0.04-0.45u.