Pollini komt twee maal terug

De Italiaanse pianist Maurizio Pollini geeft tijdens het volgende seizoen twee recitals in het Amsterdamse Concertgebouw in de twintigste aflevering van de serie 'Meesterpianisten' van impresario Marco Riaskoff. Pollini speelt in februari volgend jaar eerst een recital met muziek van Chopin. Twee weken later komt hij terug met een programma met klassieke en hedendaagse muziek, waarvan de samenstelling nog niet vaststaat.

Het jubileumconcert ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de serie 'Meesterpianisten' wordt in mei 2007 gegeven door Martha Argerich en Nelson Freire, met muziek voor twee piano's van o.a. Sergej Rachmaninov, Maurice Ravel en Franz Schubert.

Andere pianisten in de serie zijn de jonge Amerikaan Jonathan Biss en tal van andere pianisten die eerder een of meerdere malen in de serie optraden. Murray Perahia komt terug na enige jaren van afwezigheid wegens een blessure aan een duim. Verder zijn er optredens van Lang Lang, Nicolai Luganksy, Radu Lupu, Severin von Eckardstein, Grigory Sokolov, Maria Joao Pires, Jevgeni Kissin en Alfred Brendel, die een recital speelt met muziek van Haydn, Beethoven, Schubert en Mozart.