Kibbelende coaches leggen conflict bij op last van Krook

TURIJN, 27 febr. KNSB-topsportcoördinator Ab Krook heeft zaterdagavond Gerard Kemkers en Ingrid Paul tot de orde geroepen, na een hoogoplopend conflict tussen beiden. Inzet van de ruzie was het startbewijs van Gretha Smit, die op de slotafstand niet kon deelnemen, omdat Moniek Kleinsman op de 3.000 meter niet bij de eerste zestien eindigde en Nederland daardoor een startplaats verspeelde. Paul deed vervolgens haar uiterste best om Smit - eerste reserve - toch op de startlijst te krijgen, en zinspeelde onder meer op de mogelijkheid om de plaats van Kemkers` pupil Groenewold over te nemen. ”Ah, nu begrijp ik waarom ze vier keer aan mij vroeg of Renate nog fris was”, sprak een geïrriteerde Kemkers. Krook wilde de ruzie niet verder laten escaleren en riep beide trainers zaterdagavond bij elkaar. Tijdens dat onderhoud liet Paul weten haar reactie te betreuren. ”Ik heb het nooit zo bedoeld. Het is de emotie van de Olympische Spelen, ik had me beter in de hand moeten houden.”