Cindy Klassen meest succesvol

Cindy Klassen meest succesvol Turijn, 27 febr. Met vijf medailles is Cindy Klassen de meest succesvolle deelnemer aan de Winterspelen. De Canadese won een gouden medaille, twee keer zilver en twee keer brons. Ze is de eerste schaatsster die vijf medailles haalt op dezelfde Spelen (foto linksboven). De Italiaan Enrico Fabris won drie medailles: goud op de achtervolging en op de 1.500 meter en brons op de 5 kilometer (rechtsboven). De Rus Jevgeni Ploesjenko won de gouden medaille bij het kunstrijden (rechtsonder). De 32-jarige Oostenrijkse Michaela Dorfmeister bekroonde haar afscheidsseizoen met twee gouden medailles. Ze won zowel de slalom als de Super G. Foto's Reuters, AP, Reuters, AP Canada's Cindy Klassen carries her country's flag during the closing ceremony at the Torino 2006 Winter Olympic Games in Turin, Italy, February 26, 2006. REUTERS/Mike Segar REUTERS