Brittenmuziek ontdekt na 69 jaar

Na vijftien jaar zoeken heeft de filmmakerJohn Mapplebeck in Groot-Britannië de muziek teruggevonden die Benjamin Britten negenenzestig jaar geleden schreef op een tekst van de dichter Wystan Auden, zo bericht de krant The Guardian. De Roman Wall Blues gaat over een Romeinse legionair die zich verveelt bij de muur die de Romeinse keizer Hadrianus liet bouwen tussen Engeland en Schotland.

Benjamin Britten, toen 24, componeerde de muziek voor een in 1937 live uitgezonden radio-documentaire. De muziek raakte zoek, maar kwam uiteindelijk boven water na een toevallig gesprek met een 99-jarige voormalige werknemer van de Bank van Engeland.

De eerste uitvoering sinds 1937 vindt dit jaar plaats tijdens het Festival van Aldeburgh, waar Britten woonde en een concertzaal bouwde voor zijn eigen festival.