Barcelona loopt uit in Spanje, Eto`o in Zaragoza belaagd

Rotterdam, 27 febr. FC Barcelona is in de Spaanse voetbalcompetitie verder uitgelopen op concurrenten Valencia en Real Madrid. De eerste hield voor eigen publiek slechts één punt over aan het duel met Getafe (1-1), de Madrilenen verloren met 2-1van en bij Mallorca. Zelf won Barcelona met 2-0 bij Real Zaragoza, al was na afloop niet de overwinning maar de racistische spreekkoren aan het adres van Barça-spits Samuel Eto`o het voornaamste onderwerp van gesprek. De aanvaller uit Kameroen werd door de aanhang van de thuisclub zo venijnig bejegend dat hij overwoog van het veld te stappen. In de 75ste minuut was hij de hatelijkheden vanaf de tribunes zo zat dat hij tegenstander Alvaro beet pakte en diens gezicht aan het publiek toonde; de Braziliaan heeft ook een donkere huiskleur. Die actie leidde tot nog meer racistisch getinte spreekkoren, waarna Eto`o van het veld stapte. Na ingrijpen van diverse omstanders, onder wie trainer Frank Rijkaard, besloot de Afrikaans voetballer van het jaar de wedstrijd alsnog uit te spelen.