Apple slijt 1 miljard iTunes

Apple heeft vrijdag bekendgemaakt dat het bedrijf meer dan 1 miljard liedjes heeft verkocht via iTunes Music Store. Apple opende zijn online muziekwinkel bijna drie jaar geleden. Het miljardste nummer was Speed of Sound van het album X&Y van de Britse band Coldplay. Koper was een Amerikaan die hiermee een 20-inch iMac, 10 5G iPods en een iTunes Music Card heeft gewonnen. Ter ere van deze mijlpaal stelde Apple bovendien een beurs ter beschikking aan de beroemde Juilliard School of Music in New York. 'Hiermee bieden we een antwoord op illegale downloads en krijgt de verspreiding van muziek via internet een eerlijke kans', zei Apple-topman Steve Jobs. De iTunes-winkel bevat meer dan 3.500 muziekvideo's, korte Pixar- en Disney-films, 35.000 podcasts, 16.000 gesproken boeken en meer dan twee miljoen nummers van de belangrijkste labels en van onafhankelijke labels.