Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Amputeren doet begeren

febampZocht zojuist op internet hoe het nou is met de Russische soldaat Sitsjov die benen en testikels verloor nadat hij drie uur achtereen werd mishandeld. Kom ik hier terecht. Pardon? Russische vrouwen zonder armen en benen op zoek naar een westerse partner? De website blijkt van Tatjana Mjasnikova, in het milieu bekend als ‘de eenbenige hogepriesteres van de liefde’.
Het milieu? Tsja, je zoekt even verder en een nieuwe wereld gaat voor je open: de wereld der amputées, hun fans (devotees) en zij die graag zelf een ledemaat missen (wannabees). Uit deze brochure van Kerk van Satan leer ik meer over ‘acrotemnophilia’ en de ‘apotemnophiliacs’ die soms de kettingzaag in eigen vlees zetten. Brrr.
Toch mooi hoe deze eenzame zielen elkaar op internet vinden en zoiets in een mum van tijd uitgroeit tot serieuze niche-handel. Er bestaan modellenbureaus, er valt aardig me te verdienen. En uiteraard springen de Russen daar meteen bovenop. Verkeersongelukken, gevaarlijke werkomstandigheden en dokters die bij de minste twijfel het mes in het vlees zetten garanderen een ruim aanbod. En geld stinkt niet. Toch nog een toekomst voor soldaat Sitsjov?