Televisie Voorkeur

Actualiteiten

Programmamaker Rob Schröder dook voor Tegenlicht geruime tijd onder in de wereld van de rechtse groepering Volk en Vaderland en ging na wat extreem rechts aan ideeën, internationale contacten en netwerken heeft . Ned.3, 21.20-22.15u.

Buitenhof. Discussie tussen Wouter Bos van de PvdA en Jozias van van Aartsen van de VVD over onder meer de hoogte van de lokale belastingen, integratie in de grote steden, de erfenis van Fortuyn, en de gemeentelijke aanpak van armoede en werkloosheid. Ned.3, 12.05-13.00u.

documentaire

ZDF.reportage: Wer nicht hören will. Reportage over boksen als behandelmethode voor onhandelbare kinderen. ZDF, 18.30-19.00u.

Natural world: Big sky bears. Een zwarte vrouwtjesbeer in de Rocky Mountains probeert haar twee jongen voor zichzelf te leren zorgen en ze moet zien te voorkomen dat ze niet door wolven, coyotes of grizzlyberen worden opgegeten. BBC2, 18.55-19.45u.

Close-up: 60 jaar Pippi Langkous. Over de girlpower van Pippi Langkous, de held van de Zweedse schrijfster Astrid Lindgren. Nu het 60 jaar geleden is dat ze werd bedacht, een onderzoek naar de blijvende aantrekkingskracht van het ondeugende meisje met het grote hart. Ned.1, 19.00-20.00u.

ZDF Expedition: In den Todeskammern der Maya. Archeologisch onderzoek naar overblijfselen van de Maya-cultuur in Mexico. ZDF, 19.30-20.15u.

OverLeven: Levenslang rugpijn? Wetenschappelijk programma met aandacht voor levenslange rugpijn. Veel mensen lijden aan chronische lage rugpijn. De pijn beheerst hun hele leven, gaat het ooit wel weg? België 2 (Canvas), 21.05-21.45u.

Who killed Stalin? Toen Stalin in 1953 stierf was de officiële doodsoorzaak een hersenbloeding, maar nog steeds hangt er een waas van geheimzinnigheid over zijn overlijden. Werd hij misschien vermoord? En door wie?België 2 (Canvas), 21.45-22.35u.

praatprogramma

Woenstijnruiters. Gesprekken met ex-wethouder van Leefbaar Rotterdam Marco Pastors en schrijfster Yasmine Alles die opgroeide in Somalië. Ook een interview met Cees Dekker, hoogleraar moleculaire biofysica die in God gelooft en het boek En God beschikte een worm schreef. Ned.3, 22.30-23.20u.

Wintertijd. Harry de Winter praat met Aart Staartjes over de Nederlandse kindertelevisie, zijn worstelingen met het grote toneel, tv-debuut en eindexamen van de toneelschool (het tv-spel Het kind huilt van Willy van Hemert uit 1961). Tevens laat hij zijn favoriete liedje uit De Stratemakeropzeeshow zien en vertelt hij over de totstandkoming ervan. Met opnamen van George Brassens, Janis Joplin, Paul McCartney Ned.1, 23.20-0.10u.

Kunst & Muziek

Vrije geluiden.Opnamen van de 17-jarige pianiste en zangeres Roos Rebergen en Bartok van het Gemini-ensemble bestaande uit viool, klarinet en piano. Verder Guus Janssen met zijn jazzmuziek en schrijver Bernlef over Jannsens muziek. Ned.3, 11.00-12.00u.

De besprekers. Besprekingen van de theatervoorstelling Driekoningenavond van De Theatercompagnie, de tentoonstelling Mijn Hoofddoek in het Amsterdams Historisch Museum en de film Kebab Connection.Ned.3, 23.20-0.20u.

informatief

PREMtime. Wouter Bos legt aan presentator Prem Radhakishun uit wat de sociaal democraten voor de allochtonen kunnen betekenen. Zij kunnen bij de gemeenteraadsverkiezingen op 7 maart in de grote steden wel eens de beslissende factor worden. Voor het eerst lijken nu ook de Chinezen in ons land warm te lopen voor de stembus. Verder een reportage over een man die zes jaar geleden langs de weg werd gevonden. Hij kon zich niets meer herinneren en weet nog steeds niet waar hij vandaan komt. Ned.3, 20.15-20.45u.

Olympische Spelen

Sportjournaal. Samenvattingen en reportages uit Turijn met o.a. de finale ijshockey. Verder de hoogte- en dieptepunten en verslag van de sluiting. Ned.2, 14.00-16.30u. & 18.55-22.05u.

Sport

Tennis ABN Amro. Verslag van de finale van het toernooi in Rotterdam met later op de middag een samenvatting van deze dag op Nederland 2. Ned.1, 13.25-16.45u. & Ned.2, 17.50-18.55u.

De Wedstrijden: Eredivisie. Met nieuws uit de eredivisie en samenvattingen van onder meer AZ tegen PSV; FC Utrecht tegen Roda JC; SC Heerenveen tegen NAC Breda; Heracles Almelo tegen Ajax en FC Groningen tegen Feyenoord. Talpa, 19.00-20.35u.