Televisie Film van de dag

Cidade de deus. Met Cidade de deus filmde de Braziliaanse regisseur Fernando Meirelles zich prompt in de kijker vanHollywood. De Portugees gesproken film kreeg maar liefst vier nominaties in de 'gewone' Oscar-categorieën. Het wekt dus ook geen verbazing dat Meirelles al snel werd uitgenodigd om een grote film als The Constant Gardenerte regisseren. Cidade de deus speeltzich af in een sloppenwijk van Rio de Janeiro, rond een groepje jongeren voor wie criminaliteit hetdagelijks leven is. Het is een grootwolvenhol van doden en gedoodworden. Het bijzondere van Meirelles is dat hij de filmdoor zijn regie een tegelijk sensationele en lichte toon weet te geven.Met duizelingwekkend camerawerk en een bijna ironische mise-en-scène jaagt hij ons door de sloppen aan de hand van de jonge Rocket (Alexandre Rodrigues) als defotograaf die alles zag.

Uit Cidade de deus. Zur ARTE-Sendung am 26. Februar 2006 um 22.30 Uhr City of God Bildunterschrift: Der junge Buscape (Luis Otávio) wächst in der "Cidade de Deus" auf, einem berüchtigten Armenviertel am Rande von Rio de Janeiro. Bildrechte: WDR / © ARD/Degeto Honorarfreie Verwendung nur im Zusammenhang mit genannter Sendung und bei folgender Nennung "Bild: Sendeanstalt/Copyright". Andere Verwendungen nur nach vorheriger Absprache: ARTE-Bildredaktion, Tel.: Carine Jechoux +33 3 88 14 21 37 und Silke Wölk +33 3 88 14 22 25, E-Mail: bildredaktion@arte-tv.com

(Fernando Meirelles en Kátia Lund, 2002, Braz./Fr./VS),Arte 22.25-0.30u.