Teddy toetst 50-Centigheid

Voor 50 Cent is rappen alleen allang niet meer genoeg. Hij heeft ook een kledinglijn, water:Teddy Cherim test een paar 50 Cent-producten

ZAKENMAN: 50 Cent Foto UIP UIP

Bronwater: Formula

Prijs? Zal rond de 2 euro per flesje gaan schommelen.

Here to stay? or gay? Als het water echt lekker is en hij elk dom wijf het idee geeft dat het supergezond is, dan kan dit drankje nog wel eens een vaste plek gaan innemen op de schappen tussen Evian en de overige 'bronwateren'.

Reden van productie? De goede neger vindt dat zijn broederrappers te veel nadruk leggen op zuipen. Daarom brengt hij in plaats van alcohol bronwater op de markt. De ware reden is natuurlijk het geld.

Kwaliteitsproduct? Het water is redelijk te zuipen, want het is net als al het andere water smaakloos, kleurloos en geurloos. Dat heeft hij dus wel goed begrepen.

Street Credibility? Het is over het algemeen niet zo gangster om water te drinken, maar als 50 het doet, dan zal het wel gangster zijn.

50-centigheid? Vijftig cent beweert zelf meer van water te houden dan van de alcohol bevattende consumptie dus kun je wel stellen dat het helemaal vijftig is.

Conclusie: Het drankje is redelijk gezond, wel wat duur voor wat het is, maar dat heeft te maken met het feit dat het 'cool'is om Formula te drinken.

Cijfer: 7,5

CD's: The Massacre en Get Rich or Die Trying

Prijs? Kan verschillen, de ene is nieuwer dan de ander dus ligt de prijs tussen de 14,95 en de 22 euro en in Thailand zijn ze te vinden voor zo'n 50 cent.

Here to stay? or gay? Beide CD's zijn van een zeldzaam slechte kwaliteit. Wanneer beluistert door een echte hiphopkenner is het onvermijdelijk dat zijn oren gaan bloeden en dat hij kotsneigingen en moodswings krijgt. Maar verder vinden ze wel massaal aftrek en zijn ze helaas dus 'here to stay'.

Reden van productie? De arme neger werd negen keer neergeschoten en durfde toen niet meer een gangster te zijn. De angsthaas vond zijn heil elders. Op een plek waar hij alleen maar hoefde te zeggen dat hij een gangster was. Lekker makkelijk.

Kwaliteitsproduct? Het is geen kwaliteit, maar het staat wel garant voor succes dus er is iets wat mensen zo vet aan hem vinden.

Street Credibility? Als je deze platen bompt in je auto, op je fiets, of op je kamer, het maakt niet uit waar, je staat gegarandeerd voor lul.

50-centigheid? Zijn albums zijn het toppunt van 50 centigheid.

Conclusie: Het rappen doet hij verdomd slecht, maar hij verdient er wel zesentwintig miljoen euro per jaar mee, dus hij doet wel weer iets goed.

Cijfer: 6

Film: Get Rich ...

Prijs? In de bioscoop zal het tussen de 6 en de 9 euro kosten, hangt van de dag af.

Here to stay? or gay? Deze film is absoluut geen succes en is al geflopt. Goddank, aangezien het wellicht een van de slechtste filmsis, ooit gemaakt.

Reden van productie? 50 zat op de bank en dacht: 'Ik wil een acteur worden. Nee sterker nog, ik wil een acteur worden in een film over mijn leven, want iedereen vindt het vast reuze-interessant wat ik allemaal heb meegemaakt. Dan zien ze hoe goed ik kan acteren en hoe gangster ik wel niet ben. En ik krijg er dan ook nog heel veel doekoes voor.'

Kwaliteitsproduct? Stel je voor dat je net hebt gehoord dat je met zeven SOA's tegelijk besmet bent en je hond is net overreden door een vrachtwagen. Zelfs dan voel je je minder klote dan nadat je Get Rich or Die Trying hebt gekeken.

Street Credibility? Met leuzen als 'I'm a gangster, grandpa, and I'm proud of it' is zijn street credibility wat mij betreft helemaal verspeeld.

50-centigheid? Dom, lelijk en dus zeer 50-centerig.

Conclusie: Het is de slechtste film in tijden, maar het weerspiegelt wel de kwaliteit van doorsnee 50-producten. Cijfer: 2

Meer 50-centigheid test:zie www.spunk.nl

    • Teddy Cherim