Spaarplan kaartjes

Geen zegels of stempeltjes, maar punten. Als eerste theater in Nederland introduceert De Harmonie in Leeuwarden een spaarprogramma met klantenpas. Directeur Arthur van Oostvogel licht het spaarplan toe: 'De bezoeker kan bij elke vier euro uitgegeven aan een toegangskaartje 1 punt sparen.' De verzamelde punten kunnen worden omgezet in waardecheques. Bezoekers sparen op die manier voor korting op hun toegangskaarten.

Op dit moment nemen bijna 4.000 bezoekers deel aan één van de vaste klantenprogramma's, waaronder de vereniging Vrienden van de Harmonie en een abonnement op de maandelijkse schouwburg-krant. De schouwburg heeft deze programma's nu uitgebreid met een spaarsysteem in de hoop een ruimer publiek te bereiken. Voor zestien euro per seizoen krijgt de bezoeker de maandkalender, het magazine en een spaarkaart.

Oostvogel wil hetinitiatief in de toekomst uitbreiden door samen te werken met diverse kunstinstellingen zoals bibliotheek en musea.