Radio Voorkeur

Knetterende Letteren. Special over de bijna 80-jarige dichter Jan Eijkelboom, bekend van de dichtregel in de Dordtse kade Wat blijft komt nooit terug. Onlangs verscheen zijn tiende dichtbundelEen olifant met geheugenverlies.Op 2 maart opent in het Dordrechts museum de door hem samengestelde tentoonstellingBeeldrijm. 747AM, 14.02-15.00u.

Opium. Joost Galema vertelt over zijn bundel Diva met beroemde en beruchte zangeressen onder wie Maria Callas, Jard van Nes en Miranda van Kralingen. Verder redacteur van NRC Handelsblad Pieter Steinz die samen met Peter de Bruijn de bundel Elk boek wil muziek zijn schreef. En een bespreking van De bril van Buddy Holly met nog niet eerder gepubliceerd werk van Boudewijn Büch over popmuziek. Radio 1, 19.04-20.00u.

Opera live. Opnamen van 19 februari in het Muziektheater Amsterdam van de opera Het Sluwe Vosje uit 1921 van Leos Janacek (1854-1928), uitgevoerd door de Kickers van Muziekschool Waterland, het Koor van De Nederlandse Opera en het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Ingo Metzmacher. Radio 4, 19.02-23.00u.