Radio Voorkeur

Opium. Regisseur Paul Binnerts vertelt over zijn bewerking van de roman Mephisto van de Duitse schrijver Klaus Mann voor het toneel. Ook aanwezig Hanneke Groenteman over haar boek Dikke Dame waarin zij de oude kermisattractie met haar eigen associaties met eten, diëten en idealen verbindt. Radio 1, 19.04-20.00u.

Radio Atelier. Eerste aflevering van een documentaire van Dorothée Forma over zes randgroepjongeren die in het vroege voorjaar van 1985 met twee groepsleiders naar Noorwegen vertrokken om er te voet de 2000 kilometer tussen Stavanger en Trondheim af te leggen. Deze survivaltrip was georganiseerd door de Stichting Haagse Hervormde Kindertehuizen (HHK), die hierin een nieuwe methode zag om jongens op het rechte pad te krijgen en houden. Zeventien jaar later is er een reünie. Radio 1, 21.04-22.00u.

Voor 1 nacht.Gesprek met de burgemeester van Leeuwarden Geert Dales over de komende gemeenteraadsverkiezingen en zijn soms harde maar directe aanpak. Ook vertelt hij hoe hij het hart van de Friezen wist te veroveren. Radio 1, 0.04-1.00u.