Meer fraude met autowrakken

Amsterdam, 25 febr. De keuringsstations van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) hebben in januari en februari ruim honderd buitenlandse autowrakken aangeboden gekregen met het verzoek een Nederlands kentekenbewijs af te geven. Criminelen zouden nieuwe Europese wetgeving misbruiken, door het chassisnummer van de wrakken op gloednieuwe, in Nederland gestolen auto’s aan te brengen. Dat zei een woordvoerder van de stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit gisteren. Volgens de woordvoerder is er sprake van een behoorlijke toename. De wrakken moeten bij import sinds 1 januari slechts gecontroleerd worden op herkomst, maar niet meer op verkeersveiligheid. Als de gegevens van het wrak kloppen, geven de keuringsstations een deel van het kentekenbewijs af. Dieven stelen in Nederland een auto van hetzelfde merk, waar ze het chassisnummer van het wrak inzetten. Na deze ‘reparatie’ pogen ze met de omgekatte auto het andere deel van het kentekenbewijs te bemachtigen.