Cheek draagt vlag Amerika slotceremonie

Schaatser Joey Cheek, olympisch kampioen op de 500 meter, draagt de Amerikaanse vlag bij de slotceremonie van de Winterspelen van Turijn op zondag. Dat maakte het Amerikaanse olympisch comité vrijdag bekend.

Cheek kreeg niet alleen veel waardering voor zijn twee medailles - naast het goud op de sprint een zilveren plak op de 1000 meter - maar ook voor zijn liefdadigheid. De 26-jarige schaatser doneerde de 40.000 dollar die hij ontving voor zijn medailles aan de hulporganisatie Right to Play, die het geld gebruikt voor vluchtelingenopvang in Darfur.

Right to Play is een initiatief van de voormalige Noorse olympische kampioen Johan Olav Koss. Ook de Nederlandse schaatsers werken mee aan het goede doel. Zo liet Ireen Wüst haar schaatspak veilen voor Right to Play. (ANP)