Wrijvingen VS en Jemen over terreur

Sana`a, 24 febr. De Verenigde Staten hebben een officieel protest bij Jemen ingediend dat in een officiële delegatie een prominente islamitische geestelijke had opgenomen die door Washington wordt verdacht van steun voor terroristische activiteit. Het gaat om sjeik Abdulmajid al-Zindani, een invloedrijke politicus en geestelijk leider van de machtige Islah-partij. Zindani maakte deel uit van de Jemenitische delegatie naar de top van de Islamitische Conferentie Organisatie in Mekka in december. Volgens Washington staat Zindani op een VN-lijst als vermoede financier van terrorisme, en mag hij daarom niet reizen. Tussen de VS en Jemen zijn recentelijk ook wrijvingen opgetreden over de ontsnapping van een groep Al-Qaedagevangenen uit een gevangenis in Sana`a.