Winterweer

Het winterweer houdt nog even aan. Tot zondag is het daarbij overwegend droog met soms veel ruimte voor de zon. Na het weekeinde komen depressies dichterbij en gaat er af en toe wat sneeuw vallen. Na het zonnige weer van vandaag krijgen we een heldere winternacht. Omdat de oostelijke wind stevig blijft doorwaaien wordt het een koude nacht met 1 tot 4 graden. Voor het gevoel is het erg onaangenaam, boven land is de wind matig, kracht 4 en langs de wadden waait een krachtige wind, kracht 6.

Morgen neemt de wind nauwelijks in kracht af. Het wordt dan ook een schrale winterdag met middagtemperaturen van 3 tot 5 graden. Gelukkig weet de zon uitbundig tussen de aanwezige wolkenvelden heen te breken en blijft het droog.

In de nacht naar zondag trekt vanuit het noorden een zwakke storing richting ons land. Een enkele winterse bui in het noorden van het land is dan niet helemaal uit te sluiten. Zondag overdag blijft het droog met iets meer wolkenvelden en minder ruimte voor de zon. De wind neemt merkbaar in kracht af, zodat het voor het gevoel iets minder koud is. De thermometer wijst opnieuw waarden aan van maximaal 3 tot 5 graden.

Vanaf maandag draait de wind naar het noorden. Koude lucht uit Scandinavië zorgt ervoor dat de buien die gaan vallen meestal sneeuw opleveren. In de nachten vriest het licht en overdag wordt het een graad of 3.