Vier maanden zonder ziektekostenverzekering

Onder de kop `Polis gekozen, dankzij kinderen of vakbond` las ik in NRC Handelsblad van 22 februari over de problemen die een aantal mensen ondervond bij het overstappen van zorgverzekering.

Onder het artikel staat een vetgedrukt stukje, met als slotzin: `opzeggers hebben tot 1 mei om een nieuwe verzekering af te sluiten. Wie dat doet is in de tussenliggende periode onverzekerd, maar krijgt ziektekosten wel met terugwerkende kracht vergoed van de nieuwe zorgverzekeraar. Iedere verzekering die tot l mei wordt afgesloten geldt namelijk met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2006`.

Meent u echt wat daar staat, iemand kan flierefluitend per 1 januari zijn/haar verzekering hebben opgezegd, 4 maanden onverzekerd rondlopen en de premie in de zak houden, als het fout loopt (en toch een beroep op medische verzorging moet worden gedaan) toch voor vergoeding in aanmerking komen. Kosten die moeten worden opgebracht door: hen die wel `netjes` hun premie betaald hebben. Dit kan toch niet de bedoeling van de wetgever geweest zijn, zo ja, dan hebben alle parlementariërs zitten slapen.

    • H. van Aalsburg Epe