Tsead Bruinja

Tsead Bruinja (1974) is dichter, performer, organisator, vertaler, bloemlezer en recensent. Na drie Friestalige bundels, debuteerde hij in 2003 met Dat het zo hoorde dat genomineerd werd voor de Jo Peeters PoëziePrijs in 2004. In dat jaar verscheen eveneens zijn tweede Nederlandstalige bundel Batterij en de tweetalige bloemlezing Droom in blauwe regenjas met werk van nieuwe Friese dichters die hij samenstelde met de dichter Hein Jaap Hilarides.

Tsead Bruinja nodigt uit: Elmar Kuiper.

'Elmar Kuipers gedichten zitten vol met dieren die de geëvolueerde mensaap een pijnlijke lachspiegel voorhouden.Van Kuiper is net een tweetalige bundel verschenen in de Contrabasreeks en daar ben ik blij mee, want zijn werk verdient een groot publiek. Hij is live te bewonderen op de dag van de Friese literatuur op zondag 5 maart in Felix Meritis te Amsterdam.' Dit is deel 9 van de gedichtenestafette in het Cultureel Supplement. Elke week publiceert een dichter een nieuw gedicht en nodigt, met een korte motivatie, een collega uit voor de volgende week.