Televisie Overige films

Swordfish (Dominic Sena, 2001, VS). John Travolta is een welbespraakte meesterschurk in gewelddadige high tech-thriller van de producent van Die Hard en The Matrix. Film waarin een aan een helikopter bungelende autobus vol gijzelaars een New-Yorks flatgebouw ramt, beleefde zijn Nederlandse bioscooppremière daags na 11 september 2001. Ook met Halle Berry. SBS6, 20.30-22.30u.

Volcano (Mick Jackson, 1997, VS). Tommy Lee Jones zet zijn tanden in door vulkaanuitbarsting belaagd Los Angeles. Met Anne Heche als seismologe. RTL7, 20.30-22.30u.

*A Perfect Murder (Andrew Davis, 1998, VS). Thriller baseerde zich net als Alfred Hitchcock op Frederick Knotts toneelstuk Dial M for Murder, maar werd geen slaafse imitatie. Het verhaal over de man (Michael Douglas) die zijn vermogende, overspelige vrouw (Gwyneth Paltrow) wil laten vermoorden, speelt zich in plaats van in Londen nu af in het New York van de jaren negentig, waar behalve voor nieuwe plotwendingen ook aandacht is voor het verschil tussen oud en nieuw geld. Net5, 22.25-0.25u.

Feng ye / Temptress Moon (Chen Kaige, 1996, Hongkong). Stad en platteland en traditie en moderne tijd concurreren met elkaar in gestileerde, in het China van de jaren twintig gesitueerde vertelling van de regisseur van Farewell To My Concubine. In het afpersen van vrouwen gespecialiseerde playboy uit Shanghai (Leslie Chaung) wendt zich tot Gong Li, de aan opium verslaafde bazin van een landgoed. Glitter van de art direction zit dramatiek in de weg. Ned.3, 24.00-2.10u.

Soylent Green (Richard Fleischer, 1973, VS). Dure sciencefictionproductie met cultstatus. In 2022 wordt de uitgehongerde bevolking van New York gevoed met een raar groen goedje. Met Charlton Heston en Edward G. Robinson. BBC2, 1.15-2.55u.