Radio voorkeur

Kunststof. Presentatrice Anita Witzier praat over een de nieuwe reeks afleveringen van de KRO-serie Memories waarin oude liefdes opnieuw tot leven komen. Zij werkt alweer het achtste seizoen aan het programma. Radio 1, 19.04-20.00u.

Spotlight. Gesprek met jazzviolist Oene van Geel. Of Oene nu viool, altviool, of percussie speelt, hij integreert altijd elementen uit verschillende muzikale tradities. Van Geel put inspiratie uit alles wat hem muzikaal omringt uit verleden, heden en toekomst, en incorporeert muzikale elementen uit de landen waar hij optreedt. Hij speelt in het Zapp String Quartet, Osmosis, Benoît Delbecq Unit en Pavlov. Radio 4, 23.00-24.00u.

Casa Luna. Marktonderzoeker Maurice de Hond praat over het democratisch nut en noodzaak misstanden van de rechtsstaat openbaar te maken. Volgens hem is een incompetent onderzoeksteam en de bananenrepubliek-rechtspraak in de Deventer moordzaak er de oorzaak van dat een onschuldige nu vierenhalf jaar in de gevangenis zit. Radio 1, 0.04-0.45u.