Op naar de Avond van de Boekenquiz

Aanstaande dinsdag sluit de inzendtermijn van de voorronde voor de Avond van de Grote Boekenquiz, die wordt georganiseerd door de NPS-televisie. Achttien vragen over literatuur, thrillers en non-fictie hebben de afgelopen twee weken in deze bijlage gestaan en zijn t/m 28 februari te vinden op de website van NRC Handelsblad. Inclusief een foutje in vraag 1, want Japins Zwarte met het witte hart begint natuurlijk niet in 1937 maar in 1837. De drie lezers die de meeste vragen van de quiz juist beantwoorden, worden uitgenodigd als deelnemers in het lezersteam voor de opnamen van de televisiequiz, die wordt uitgezonden op maandag 13 maart. In het Amsterdamse Artis nemen ze het in vier quizrondes op tegen drie teams van drie schrijvers. Wanneer er meer inzenders zijn die alle antwoorden goed hebben, wordt er geloot. De troostprijzen (vijf ) zijn alle romans die de komende maanden worden besproken in de Leesclub van NRC Handelsblad. De uitslag van de quiz zal te lezen zijn in de bijlage Boeken van 3 maart. Zie verder www.nrc.nl/boekenquiz.