Misrekening Sauerbreij

Snowboardster Nicolien Sauerbreij is gisteren in Bardonecchia in de achtste finales van de parallelreuzenslalom uitgeschakeld. De 26-jarige Nederlandse verloor in twee runs van de 18-jarige Duitse Amelie Kober. Het verschil was driehonderdste van een seconde.

Sauerbreij kwam gisteren in een ideale positie om de kwartfinales te bereiken. De Duitse ging in de eerste run onderuit en miste een poortje. Ze kreeg daarvoor anderhalve seconde straftijd opgelegd. Die voordelige marge verspeelde Sauerbreij onverwacht in de tweede run. Kober moest anderhalve tel later beginnen en haalde de Nederlandse op de streep bij.

De teleurstelling was groot bij Sauerbreij, maar ook weer anders dan vier jaar geleden in Salt Lake City. In Amerika haalde ze niet eens de laatste zestien. In Turijn slaagde ze er in voor het eerst deze winter verder te komen dan de kwalificatieruns. Sauerbreij kampte lang met rugproblemen die haar hele voorseizoen tot een zware periode maakte. De laatste drie weken was ze weer fit. (ANP)