Dag van de man

Net teruggekeerd in Moskou, dat gisteren de hele dag lam werd gelegd door colonnes marcherende communisten, officieren en veteranen. Wijzelf waren tijdens de ‘Verdedigers van het Vaderland-dag’ nog in Kazan. Op 23 februari betuigt Rusland zijn dankbaarheid aan het manvolk dat zich in tijden van nood zo enthousiast laat neermaaien. In praktijk betekent dat een

tankNet teruggekeerd in Moskou, dat gisteren de hele dag lam werd gelegd door colonnes marcherende communisten, officieren en veteranen. Wijzelf waren tijdens de ‘Verdedigers van het Vaderland-dag’ nog in Kazan.
Op 23 februari betuigt Rusland zijn dankbaarheid aan het manvolk dat zich in tijden van nood zo enthousiast laat neermaaien. In praktijk betekent dat een etmaal lang oorlogsfilms op tv en een reactionaire speech van Poetin. Mannen doen wat ze het liefste doen: marcheren, elkaar medailles opspelden en ladderzat worden. Van hun vrouwen krijgen zij fraaie felicitatiekaarten als deze: anjers, vuurwerk, bruisende champagne en uiteraard een tank.

    • Coen van Zwol