Dag van de man (2)

Een blundertje: in Moskou hangen ter ere van 23 februari nog twintig  billboards met de tekst ‘Gefeliciteerd Russische strijders!’ Het afgebeelde schip blijkt slagschip USS Missouri, waarop Japan de capitulatie tekende en die nu als ‘American Hero’ in Pearl Harbor ligt afgemeerd. De schuldige is inmiddels gevonden; hij belooft de borden snel te verwijderen en dekt zijn

tank2.jpgEen blundertje: in Moskou hangen ter ere van 23 februari nog twintig  billboards met de tekst ‘Gefeliciteerd Russische strijders!’ Het afgebeelde schip blijkt slagschip USS Missouri, waarop Japan de capitulatie tekende en die nu als ‘American Hero’ in Pearl Harbor ligt afgemeerd. De schuldige is inmiddels gevonden; hij belooft de borden snel te verwijderen en dekt zijn aftoch met de lamme smoes dat Amerika vroeger een bondgenoot was en een Amerikaans schip dus in principe ook de Russische strijdkrachten kan eren. 
Moskovski Komsomolets herinnert zich dat op Vlootdag (augustus) rond Moskou posters hingen van de USS Badger getooid met een Russische Andreasvlag. De krant is benieuwd wat die slimme designers verzinnen voor Overwinningsdag, 9 mei. Een Abraham tank? Een Bradley pantserwagen?

    • Coen van Zwol