www.nrc.nl

Weblog. Correspondent Coen van Zwol meldt vanuit Moskou dat hij twee nieuwe aanwinsten heeft voor zijn verzameling. 'Gisternacht twee prachtige roofdieren gekocht tijdens een tussenstop op station Vekovka. Daar boden zoals altijd tientallen werknemers van de Goes-Chroestalni kristalfabriek vazen aan die elk groot genoeg waren om drie zwaarlijvige tieners in te marineren. Hoe moet je die nu meenemen in een trein? Maar in onze krappe coupe konden we wel een plekje vrijmaken voor deze fraai opgezette marter en, als ik het juist heb, prachtige steenuil?!? (natuurliefhebbers, corrigeer me) Samen voor nog geen honderd dollar!'

Weblog. Correspondent Coen van Zwol meldt vanuit Moskou dat hij twee nieuwe aanwinsten heeft voor zijn verzameling. 'Gisternacht twee prachtige roofdieren gekocht tijdens een tussenstop op station Vekovka. Daar boden zoals altijd tientallen werknemers van de Goes-Chroestalni kristalfabriek vazen aan die elk groot genoeg waren om drie zwaarlijvige tieners in te marineren. Hoe moet je die nu meenemen in een trein? Maar in onze krappe coupe konden we wel een plekje vrijmaken voor deze fraai opgezette marter en, als ik het juist heb, prachtige steenuil?!? (natuurliefhebbers, corrigeer me) Samen voor nog geen honderd dollar!'

Filmvragen. Redacteur Hans Beerekamp beantwoordt op de website vragen van lezers over films, dit keer bijvoorbeeld over de Italiaanse filmregisseur Nanni Moretti.

'Omdat Moretti in bijna al zijn min of meer autobiografische films de hoofdrol speelt, van een licht hypochondrische cinefiel die erg van zijn stad houdt en zich ergert aan de domheid van veel mensen om zich heen, wordt hij wel eens de Italiaanse Woody Allen genoemd. In Caro diario vertelt de hoofdpersoon onder meer over zijn gang langs artsen en andere genezers, zwiert hij met zijn vespaatje heuvel op en af en maakt zich ook zorgen over de politieke koers van Italië onder Berlusconi.

'Moretti (Brunico, 1953), die in 2001 een Gouden Palm zou winnen met La stanza del figlio, runt een onafhankelijke arthouse-bioscoop in de wijk Trastevere en ziet het als zijn taak om bijvoorbeeld de Iraanse cinema onder de aandacht te brengen.'