Vrij koud

Het koude weer, met in de nacht en ochtend lichte vorst en in de middag temperaturen van 3 of 4 graden, houdt voorlopig nog aan. Wel neemt de kans op zon toe en komt een einde aan het sombere weer dat we de afgelopen week hebben gehad. Op de weerkaarten verandert voorlopig weinig. Nog steeds vinden we ten noorden van Nederland een hogedrukgebied terug. De kern ervan trekt van het zeegebied in de buurt van Schotland richting IJsland. De bijbehorende rug van hogedruk, die zich tot over Scandinavië uitstrekt, houdt voorlopig echter stand. En daarmee blijft ook in onze omgeving de wind voorlopig uit het oosten tot noordoosten waaien.

Vanavond en vannacht zijn er opklaringen. Bij een weer wat aantrekkende noordoostenwind gaat het op de meeste plaatsen een paar graden vriezen. Morgen worden perioden met zon verwacht, vooral in het zuiden drijven ook wolkenvelden over. Het blijft droog en bij een matige, aan zee vrij krachtige oostenwind wordt het 3 of 4 graden.

Zaterdag kan de zon behoorlijk schijnen, al is er nog steeds ook wel wat bewolking. Omdat de bovenlucht tijdelijk wat warmer wordt, gaan de temperaturen vooral in het zuiden iets omhoog. Daar kan een lokale 5 of 6 graden uit de bus komen. In het noorden wordt het niet warmer dan 2 tot 4 graden. Zondag neemt in het noordelijke kustgebied de kans op een enkele winterse bui toe. Ook is er meer bewolking. Het blijft koud.