Tiger Woods straft grote mond Ames af

Tiger Woods is het wereldkampioenschap matchplay gisteren in Carlsbad begonnen met een grote overwinning. De 30-jarige Amerikaanse aanvoerder van de wereldranglijst was al na tien holes klaar met de Canadees Stephen Ames. Toen was de voorsprong met negen slagen al zo groot dat Ames dat in de resterende acht holes niet meer kon goed maken. Bij matchplay levert elke hole die van de directe tegenstander wordt gewonnen een punt op.

Woods liet zien weer volledig fit te zijn nadat hij zich vorige week uit het Nissan Open in Pacific Palisades terugtrok met griep. Hij was ook geprikkeld door uitspraken van Ames in een interview in de Calgary Herald. Ames noemde Woods 'een verwende vent die niet meer recht kon slaan vanaf de tee'. Op de golfbaan van La Costa in Carlsbad, in de Amerikaanse staat Californië, maakte Woods een kleine jongen van hem.

Het WK matchplay, uit het World Golf Championship, wordt gespeeld door de 64 hoogst geplaatste spelers.

Veteraan Bernhard Langer verraste in de eerste ronde met een overwinning op de Zuid-Afrikaan Ernie Els . Met Langer haalden nog acht Europese golfers de tweede ronde. (ANP)