Televisie Film van de dag

Jerry Maguire. Op een nacht in zijn hotel krijgt de keiharde sportmakelaar Jerry Maguire een inzicht, een levensles. Hij schrijft hem op ('Dingen die we denken maar niet zeggen', heet zijn notitie) en spreekt hem uit. Hij spoort zijn collega's aan minder aan geld en meer aan hun protegés te denken. In de cynische wereld van de professionele sport blijkt dat reden voor ontslag te zijn. Eén football-speler blijf Jerry trouw, Rod Tidwell, en een medewerkster van Maguires voormalige kantoor. Deze drie, respectievelijk gespeeld door Tom Cruise, Cuba Gooding jr. en Renée Zellweger moeten de film verder dragen. Dat lukt ze heel behoorlijk, al heeft regisseur Cameron Crowe (Almost Famous) er iets te veel subplotjes in gestopt. Het eerste deel van de film bood Cruise een aardige oefening voor zijn rol als macho rotzak in Magnolia. Gooding jr. won een Oscar.

(Cameron Crowe, 1996, VS), Net 5, 20.30-23.05u.

Bas Blokker

    • Bas Blokker