Shirin Neshat

Shirin Neshat Fotograaf en videokunstenaar Shirin Neshat (1957 Teheran) toont in het Stedelijk zes video-installaties uit de afgelopen zeven jaar, die op grote schermen worden geprojecteerd. Het zijn films met een sterk verhalende inslag over tegenstellingen tussen man en vrouw, cultuur en natuur, rationaliteit en ziel. Neshat houdt van grootse dramatische effecten. Haar werk is opera-achtig van karakter, theatraal met zwaar aangezette emoties. Shirin Neshat: video-installaties tot 16 april in het Stedelijk CS, Oosterdoksekade 5, Amsterdam. Dag 10-18u. Shirin Nishat: Turbulent, 1998
Shirin Neshat Fotograaf en videokunstenaar Shirin Neshat (1957 Teheran) toont in het Stedelijk zes video-installaties uit de afgelopen zeven jaar, die op grote schermen worden geprojecteerd. Het zijn films met een sterk verhalende inslag over tegenstellingen tussen man en vrouw, cultuur en natuur, rationaliteit en ziel. Neshat houdt van grootse dramatische effecten. Haar werk is opera-achtig van karakter, theatraal met zwaar aangezette emoties. Shirin Neshat: video-installaties tot 16 april in het Stedelijk CS, Oosterdoksekade 5, Amsterdam. Dag 10-18u. Shirin Nishat: Turbulent, 1998

Fotograaf en videokunstenaar Shirin Neshat (1957 Teheran) toont in het Stedelijk zes video-installaties uit de afgelopen zeven jaar, die op grote schermen worden geprojecteerd. Het zijn films met een sterk verhalende inslag over tegenstellingen tussen man en vrouw, cultuur en natuur, rationaliteit en ziel. Neshat houdt van grootse dramatische effecten. Haar werk is opera-achtig van karakter, theatraal met zwaar aangezette emoties.

Shirin Neshat: video-installaties tot 16 april in het Stedelijk CS, Oosterdoksekade 5, Amsterdam. Dag 10-18u.