Radio voorkeur

Kunststof. Acteur Tijn Docter praat over zijn rol in Shakespeare's meest geliefde komedie, Driekoningenavond, waarin het gaat om de vraag wat verliefdheid is. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Onder meer een gesprek met schrijver en uitgever Guus Bauer over zijn, onder het pseudoniem August van Goethe geschreven, roman De Laatste salto . Verder Henk Kraima, directeur van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek over 'popularisering' en klachten over de dalende kwaliteit van Nederlandse boeken. 747AM, 20.02-23.00u.

BNR Laat. Gesprek met de Rotterdamse wethouder Marianne van den Anker. Zij kijkt terug op haar carrière in het Rotterdamse college. BNR, 23.00-24.00u.

Casa Luna. Etnomusicoloog Bart Vonk vertelt over de geschiedenis van het carnaval. Toen Maastricht in 1840 net bevrijd was van een 10-jarig beleg door de Belgen en definitief bij Nederland hoorde, legden de Maastrichtenaren de basis voor het moderne carnaval. Aanstaande zondag barst het feest weer los. Radio 1, 0.04-0.45u.