Numico betaalt weer dividend na winstgroei

Het eigen vermogen van voedingsconcern Numico is in 2005 dermate verbeterd dat het bedrijf voor het eerst sinds 2002 weer dividend uitkeert. Aandeelhouders kunnen een winstuitkering tegemoet zien van 15 eurocent per aandeel. Dat heeft het concern vanochtend bekendgemaakt bij de presentatie van omzet- en winstgroei over 2005.

In 2002 keerde Numico voor het laatst een dividend uit van 28 cent per aandeel. Dat betrof een interim-dividend. Over 2001 werd nog 88 cent per aandeel uitgekeerd.

Volgens de Numico-directie heeft het eigen vermogen zich in 2005 'aanzienlijk verbeterd' waardoor een uitkering weer mogelijk is. Op de aandeelhoudersvergadering begin mei moeten de aandeelhouders instemmen met het voorgestelde dividend.

De omzet van de producent van baby- en ziekenhuisvoeding steeg in 2005 met bijna 12 procent tot ruim 1,9 miljard euro, volgens bestuursvoorzitter J. Bennink 'het eerste volledige jaar met dubbelcijferige autonome groei'.

Ook voor dit jaar verwacht de Numico-directie dubbele groeicijfers. Bennink: 'We hebben 2006 ons 'jaar van groei' gedoopt, omdat wij vastbesloten zijn de dubbelcijferige omzetgroei te continueren.' Bennink denkt aan een groei van 11 tot 13 procent.