Neeskens wint met Australië

Australië heeft gisteren een kwalificatiewedstrijd voor het Aziatisch voetbalkampioenschap gewonnen. Met Johan Neeskens en Graeme Arnold (ex-NAC) als eindverantwoordelijken op de bank won het land met 3-1 van Bahrein. Bondscoach Guus Hiddink, die deze week met PSV verplichtingen had in de Champions League, ontbrak. Australië moest het in de wedstrijd stellen zonder de meeste voetballers die in Europa spelen.

PSV had huurling Thompson wel vrijaf gegeven omdat de spits toch niet bij de selectie zat die afgelopen dinsdag tegen Lyon speelde. De aanvaller maakte in het nationale voetbalstadion van Manama het eerste Australische doelpunt. Skoko en Elrich (strafschop) maakten de andere goals. Hussain Ali produceerde de enige Bahreinse treffer.

Ook de nationale voetbalploeg van Zuid-Korea, onder leiding van Dick Advocaat, won gisteren. Het land, dat deze zomer op het wereldkampioenschap acteert in Duitsland, versloeg Syrië met 2-1. Doheon Kim en Chun-soo Lee scoorden namens Zuid-Korea. Firas Al Khatib deed dat voor het elftal van Syrië.