Goud en zilver voor snowboardbroertjes

De Zwitserse snowboardbroertjes Philipp en Simon Schoch hebben bij de Winterspelen een dubbel succes behaald op het onderdeel parallelreuzenslalom.

Philipp (26), de jongste van de twee, won gisteren goud door in de finale zijn één jaar oudere broer Simon te verslaan. De bronzen medaille werd gewonnen door de Oostenrijker Siegfried Grabner.

'Het was weliswaar verwacht dat ze goed zouden presteren, maar om goud en zilver te veroveren op de Spelen is echt ongelooflijk', zei vader Walter Schoch. 'Van mij had Simon mogen winnen, dan hadden ze nu allebei een gouden medaille gehad.' Philipp verdedigde in Turijn zijn titel.

'Ongelooflijk dat ik mijn titel kan prolongeren', zei Philipp, wiens zege in Salt Lake City in 2002 totaal onverwacht was. 'Ik heb voor de race kort met Simon gesproken. We hebben gewoon gezegd: laat de beste winnen. Vandaag was ik dat, sorry Simon.'

De oudste van de twee was niet echt teleurgesteld. 'Ik hoopte alleen maar dat we samen in de finale zouden komen. Ik ben waarschijnlijk de gelukkigste zilveren-medaillewinnaar ooit.' (ANP)