FILM

FILM Syrian Bride Een vrouw zit in een bruidsjurk in een droog, weids landschap. Ze wil trouwen, maar zij bevindt zich op de Golanhoogvlakte. Ze is de Israëlische douane gepasseerd, maar mag van Syrië de grens niet over omdat de Israëliërs een stempel in haar paspoort hebben gezet en Syrië geen mensen toelaat met Israliëlische stempels. Achter het prikkeldraad staat de bruidegom, een man die ze nog nooit gezien heeft. Mooi, op feiten gebaseerd drama van Israëliër Eran Riklis. Met: Clara Khoury, Hiam Abass. Filmmuseum Amsterdam. scene uit de film Syrian Bride

Syrian Bride Een vrouw zit in een bruidsjurk in een droog, weids landschap. Ze wil trouwen, maar zij bevindt zich op de Golanhoogvlakte. Ze is de Israëlische douane gepasseerd, maar mag van Syrië de grens niet over omdat de Israëliërs een stempel in haar paspoort hebben gezet en Syrië geen mensen toelaat met Israliëlische stempels. Achter het prikkeldraad staat de bruidegom, een man die ze nog nooit gezien heeft. Mooi, op feiten gebaseerd drama van Israëliër Eran Riklis.

Met: Clara Khoury, Hiam Abass. Filmmuseum Amsterdam.