Driekoningenavond

Driekoningenavond De bewerking die de Theatercompagnie heeft gemaakt van Shakespeares komedie Driekoningenavond is half geslaagd. Regisseur Theu Boermans zocht de grimmige kanten van dit luchtige sprookje, over een meisje dat aanspoelt op een eiland, zich uitgeeft voor een jongen, en terecht komt in een draaikolk van onbeantwoorde liefdes. Boermans verplaatste de handeling naar twee financiële bedrijven die in een concurrentieslag verwikkeld zijn. Helaas is dit concept ergerlijk plat en slecht uitgewerkt. Toch is Driekoningenavond een aanrader, in de eerste plaats door Carice van Houten, in de tweede plaats door Carice van Houten, en in de derde plaats door Carice van Houten. Zij speelt het meisje dat zich voordoet als een jongetje, met een noordelijk accent dat meteen duidelijk maakt dat dit onbespoten meisje niet thuishoort in deze cynische wereld. Wat een komisch talent heeft deze 29-jarige actrice; ieder gebaar, ieder half zinnetje van haar is goed van een bewonderende glimlach of een hevig schuddende lachbui. Hoogtepunt is het moment dat ze haar verdronken gewaande broer terugziet. De twee vinden elkaar doordat ze samen de Friese ballade Wêr Bisto van Twarres zingen, als een lokroep waaraan Noordelingen elkaar herkennen. Van Houten heeft al twee Gouden Kalveren, een Colombina, en de Elle Personal Style Award; het wordt tijd dat ze de Theo d'Or krijgt. Tournee t/m 15 april. Inl 020-5205310 of www.theatercompagnie.nl. Driekoningenavond Foto Leo van Velzen Amsterdam, 12/02/06. Rep. scene uit "Driekoningenavond" van W.Shakespeare, bij de Theatercompagnie onder regie van Theu Boermans. Met o.a. Carice v.Houten, Paul de Leeuw, Anneke Blok, Jappe Claes, Tijn Docter, Mike Reus, Saskia Temming, Frank Lammers e.a. Foto: Leo van Velzen/Nrc.Hb. ALLEEN GEBRUIKEN BIJ VERHAAL KESTER F. EN WEEK AGENDA-OMSLAG DUS NIET BIJ RECENSIE !!!! Velzen, Leo van

De bewerking die de Theatercompagnie heeft gemaakt van Shakespeares komedie Driekoningenavond is half geslaagd. Regisseur Theu Boermans zocht de grimmige kanten van dit luchtige sprookje, over een meisje dat aanspoelt op een eiland, zich uitgeeft voor een jongen, en terecht komt in een draaikolk van onbeantwoorde liefdes. Boermans verplaatste de handeling naar twee financiële bedrijven die in een concurrentieslag verwikkeld zijn. Helaas is dit concept ergerlijk plat en slecht uitgewerkt. Toch is Driekoningenavond een aanrader, in de eerste plaats door Carice van Houten, in de tweede plaats door Carice van Houten, en in de derde plaats door Carice van Houten. Zij speelt het meisje dat zich voordoet als een jongetje, met een noordelijk accent dat meteen duidelijk maakt dat dit onbespoten meisje niet thuishoort in deze cynische wereld. Wat een komisch talent heeft deze 29-jarige actrice; ieder gebaar, ieder half zinnetje van haar is goed van een bewonderende glimlach of een hevig schuddende lachbui. Hoogtepunt is het moment dat ze haar verdronken gewaande broer terugziet. De twee vinden elkaar doordat ze samen de Friese ballade Wêr Bisto van Twarres zingen, als een lokroep waaraan Noordelingen elkaar herkennen. Van Houten heeft al twee Gouden Kalveren, een Colombina, en de Elle Personal Style Award; het wordt tijd dat ze de Theo d'Or krijgt.

Tournee t/m 15 april. Inl 020-5205310 of www.theatercompagnie.nl.