Dak van Moskouse markt stort in

Dak van Moskouse markt stort in Moskou, 23 febr. Bij het instorten van het dak van een overdekte markt zijn vanochtend in Moskou ten minste 38 mensen om het leven gekomen en 29 gewond geraakt. Mogelijk liggen onder het puin nog mensen begraven. Het dak begaf het een uur voor de markt zou opengaan; de slachtoffers zijn werknemers van de markt en kraamhouders. Vermoed wordt dat het dak is bezweken door het gewicht van een dik pak sneeuw, maar het onderzoek richt zich ook op mogelijke constructiefouten en de mogelijkheid dat gebrekkig onderhoud een rol speelt. Het ongeluk is het derde van deze aard in Europa sinds begin dit jaar. In het Beierse Bad Reichenhall kwamen begin januari vijftien mensen om toen het dak van een schaatshal instortte; eind januari stierven in het Poolse Katowice 65 mensen door het instorten van het dak van een evenementenhal. Gisteren werden in Polen drie managers van de evenementenhal aangeklaagd wegens dood door schuld. Foto AFP Rescuers work at the wreckage of the collapsed market in Moscow, 23 February 2006. At least 27 people were killed and 25 injured today when the roof over an indoor market in Moscow collapsed, authorities said. The injured were rushed to local hospitals and rescuers, some with sniffer dogs, continued to search for victims believed still trapped under the rubble, Viktor Beltsov, spokesman for the emergency situations ministry, said at the scene of the accident. AFP PHOTO / TATYANA MAKEYEVA AFP