BEELDENDE KUNST

BEELDENDE KUNST Michel Quarez Het Stedelijk Museum CS brengt een presentatie van de Franse kunstenaar Michel Quarez, die met zijn kleurrijke affiches aandacht vraagt voor grootstedelijke problemen. Zijn thema's vindt Quarez in zijn directe omgeving in Frankrijk in de Parijse voorstad Saint Denis. Die voorstad kent een overwegend allochtone bevolking en Quarez' posters gaan over grote onderwerpen als integratie, homo-emancipatie en de strijd tegen aids. Andere affiches gaan over lokale zaken zoals het buurtzwembad of het protest tegen de aanwezigheid van een plaatselijk destructiebedrijf. De vormgeving van Quarez' affiches wordt gekenmerkt door twee uitersten: óf ze zijn uitgevoerd in neonkleuren, óf ze bestaan uit lineaire tekeningen op een overwegend witte achtergrond. Affiches van Michel Quarez. T/m 21 mei in Stedelijk Museum CS, Oosterdokskade 5, Amsterdam. Inl: 020-5732911, www.stedelijk.nl Affiche van Michel Quarez Michel Quarez Saint Denis, 1998 foto Hogers & Versluys

Michel Quarez Het Stedelijk Museum CS brengt een presentatie van de Franse kunstenaar Michel Quarez, die met zijn kleurrijke affiches aandacht vraagt voor grootstedelijke problemen. Zijn thema's vindt Quarez in zijn directe omgeving in Frankrijk in de Parijse voorstad Saint Denis. Die voorstad kent een overwegend allochtone bevolking en Quarez' posters gaan over grote onderwerpen als integratie, homo-emancipatie en de strijd tegen aids. Andere affiches gaan over lokale zaken zoals het buurtzwembad of het protest tegen de aanwezigheid van een plaatselijk destructiebedrijf. De vormgeving van Quarez' affiches wordt gekenmerkt door twee uitersten: óf ze zijn uitgevoerd in neonkleuren, óf ze bestaan uit lineaire tekeningen op een overwegend witte achtergrond.

Affiches van Michel Quarez. T/m 21 mei in Stedelijk Museum CS, Oosterdokskade 5, Amsterdam. Inl: 020-5732911, www.stedelijk.nl