Barcelona behaalt zege bij Chelsea

Barcelona heeft zich gisteravond een uitstekende uitgangspositie verschaft in de achtste finales van de Champions League voetbal. Het team van coach Frank Rijkaard won met 2-1 op het veld van Chelsea.

Op een erbarmelijke grasmat, door de Britse pers voor de gelegenheid omgedoopt tot Stamford Beach, had de ploeg uit Catalonië aanvankelijk moeite om tot snel combinatievoetbal te komen. Toch waren de eerste kansen voor de bezoekers. Het Argentijnse talent Lionel Messi mikte op Chelsea-doelman Peter Cech en de Braziliaanse dribbelaar Ronaldinho had te veel tijd nodig om een kans te benutten.

Dezelfde Messi lag na een halfuur aan de basis van de eerste echte opwinding. Hij dribbelde Arjen Robben zoek en de daaropvolgende vliegende tackle van Asier del Horno werd met rood bestraft. De Spaanse Chelsea-verdediger was even eerder al aan de uitsluiting ontsnapt na een trap op de knie van Messi.

Barcelona kon niet onmiddellijk profiteren van de numerieke meerderheid. Chelsea kwam na de rust zelfs offensiever voor de dag, en Thiago Motta verlengde een vrije trap van Frank Lampard in eigen doel. Rijkaard gooide met Henrik Larsson een extra aanvaller in de strijd, en in een zinderende slotfase ging Chelsea alsnog onderuit. John Terry kopte een vrije trap van Ronaldinho voorbij zijn eigen doelman, en tien minuten voor tijd kopte de Kameroense spits Eto'o de winnende treffer voorbij Cech.

Met de zege nam Barcelona wraak voor de nederlaag van vorig jaar, ook in de achtste finales. Toen verloor het met 4-2, na een klassieker waarin Chelsea al na 19 minuten een 3-0 voorsprong had opgebouwd. Chelsea ging door en sneuvelde pas in de halve finales tegen de latere winnaar Liverpool.

Werder Bremen zette gisteravond in de slotfase tegen Juventus een scheve situatie recht. Late doelpunten van Tim Borowski en Johan Micoud, in blessuretijd, bezorgden het Duitse team een 3-2 zege. Juventus, oppermachtig in de Italiaanse competitie, was pas acht minuten voor tijd op 1-2 gekomen dankzij David Trezeguet.

De Spaanse Champions League-debutant Villarreal heeft een mooie kans op de kwartfinale. Het speelde 2-2 bij de Rangers in Glasgow. Een vroeg benutte strafschop van Juan Roman Riquelme en een goal van Diego Forlan bezorgden de ploeg een prima uitgangspositie.