www.nrc.nl

Reacties van next-lezers. Op het nieuwe weblog van nrc.next zijn reacties van potentiële lezers op het nieuwe proefnummer van nrc.next te vinden. Bijvoorbeeld deze van Gerben: 'Al jaren lezen we het AD maar de recente transformatie heeft de krant geen goed gedaan. Als ik dan toch alleen nog maar one-liners krijg kan ik me net zo goed beperken tot de Metro. Maar dat wil ik dus niet. NRC Handelsblad is een verademing, maar omdat dat een avondkrant is heb ik altijd het idee oud nieuws te lezen. Fantastisch dat NRC nu met nrc.next komt: vers nieuws met diepgang en makkelijk te lezen in de trein. Het lijkt me niet makkelijk om naast een avondblad ook een morgenkrant uit te geven (hebben jullie nu een 24-urige werkdag?) maar ik zie uit naar mijn proefabonnement.' www.nrc.nl/nextlog

NRC Next NRC Handelsblad

Vogelgriep. Behalve het nieuws staat op de website ook het artikel Tien vragen over de vogelgriep van wetenschapsredacteur Wim Köhler. De eerste vraag luidt:

Hoe gevaarlijk is het H5N1-vogelgriepvirus dat nu zwanen in Duitsland, Oostenrijk en Italië ziek maakt?

'Het is voor mensen moeilijk om met het nu heersende vogelgriepvirus besmet te raken. Om er ziek van te worden is intensief contact met zieke vogels nodig. Maar wie besmet raakt, heeft een flinke kans om te overlijden. Ongeveer de helft van de mensen die ziek wordt, gaat eraan dood. De meeste van de ruim 90 mensen die de afgelopen jaren aan het H5N1-griepvirus in Zuidoost-Azië zijn overleden, hadden tussen de zieke dieren gespeeld, of zieke vogels geslacht en bereid. Of ze hadden hun gewonde vechthanen verzorgd. Of traditionele gerechten met bijvoorbeeld rauw eendenbloed gegeten.'