Thuiskomen in een hotel

Bilderberg Hotels en restaurants heeft Andreas Oerlemans (41) benoemd tot operationeel directeur. Na zijn opleiding aan de Hoge Hotelschool in Maastricht werkte Oerlemans onder meer in het Amstelhotel in Amsterdam en in Hotel des Indes in Den Haag. ”In 1996 wilde ik wel eens wat anders”, zegt hij. ”Ik kwam toen bij de Amsterdam Arena, het stadion waar Ajax zijn thuiswedstrijden speelt, terecht.” Oerlemans werd bij de Arena manager commerciële zaken. ”Als jongetje droomde ik ervan om profvoetballer te worden. Deze functie was wel lekker dicht bij het veld. Ik werd verantwoordelijk voor de verhuur van het stadion aan onder meer concertorganisator Mojo Concerts en de American footbalcub , Amsterdam Admirals.” Daarna werd hij manager horeca bij warenhuisketen Hema. ”Na een aantal jaren afwezigheid keer ik terug in de hotellerie. Dat voelt een beetje als thuiskomen. Ik ga me bij Bilderberg in eerste instantie richten op de conferentiehotels. Een aantal jaren geleden dachten mensen al snel aan Bilderberg als zij vergaderruimte zochten. Dat is tegenwoordig wat minder. Het moet duidelijk zijn voor de klanten. Wanneer ze bij ons komen moet de kwaliteit en de prijs duidelijk zijn en niet van hotel tot hotel verschillen.”