Televisie Voorkeur

ACTUALITEITEN

De 24-jarige Bart Meijer presenteert vanavond voor de eerste keer het jeugdprogramma Het Klokhuis. Hij heeft radio-ervaring maar is nog niet op de televisie te zien geweest. Hij werd uit meer dan vierhonderd kandidaten gekozen. Inmiddels heeft Bart al een aantal afleveringen opgenomen. Van glijbanen tot vredesmissie en van sterrenrestaurant tot gezichtsuitdrukking. 'Voor je werk de hele dag in het zwembad glijbanen testen of gekke bekken trekken, wie wil dat nou niet?' Ned.3, 18.25-18.45u. Bart Veldman - naamsvermelding verplicht
De 24-jarige Bart Meijer presenteert vanavond voor de eerste keer het jeugdprogramma Het Klokhuis. Hij heeft radio-ervaring maar is nog niet op de televisie te zien geweest. Hij werd uit meer dan vierhonderd kandidaten gekozen. Inmiddels heeft Bart al een aantal afleveringen opgenomen. Van glijbanen tot vredesmissie en van sterrenrestaurant tot gezichtsuitdrukking. 'Voor je werk de hele dag in het zwembad glijbanen testen of gekke bekken trekken, wie wil dat nou niet?' Ned.3, 18.25-18.45u. Bart Veldman - naamsvermelding verplicht Veldman, Bart

De stembus. Verslaggever Joost Karhof is vanavond met zijn stembus in Etten-Leur waar hij met gasten en publiek praat over armoedebestrijding. Ned.1, 19.25-20.00u.

documentaire

Hey Baby - Flirt, Sex, Geburt. Vooroordelen over de partnerkeuze tussen man en vrouw worden op humoristische wijze ontkracht. De kijker wordt meegenomen op een reis door het menselijke lichaam. ARD, 23.30-0.15u.

praatprogramma

De wereld draait door. PvdA-voorman Wouter Bos vertelt over zijn campagneleider die in z'n vrije tijd stand-up comedian is. Voormalig televisierecensent Cornald Maas mist de grote carnavalshows op televisie. Verder vertellen Filemon Wesselink en Sander Lantinga van de jongerenomroep BNN over de nieuwe serie afleveringen van Spuiten en Slikken en doet schilder Peter Klashorst pogingen de gemeentepolitiek in te gaan. Ned.1, 19.00-19.50u.

Barend & Van Dorp. Gast is cabaretier Micha Wertheim, winnaar van het Leids Cabaret Festival in 2004, die vertelt over zijn eerste soloprogramma Micha Wertheim voor beginners. Talpa, 23.00-0.05u.

Studio Sportwinter. Uit het meer dan honderd jaar oude café Torino in Turijn gesprekken met de voormalige kunstrijdsters Joan Haanappel en Sjoukje Dijkstra. Ned.2, 23.15-0.05u.

olympische spelen

Sportjournaal. Samenvattingen, reportages en interviews. Met vanavond snowboarden (parallel reuzenslalom voor mannen), cross country (de sprint voor vrouwen en mannen), skiën (slalom vrouwen), ijshockey (kwartfinales mannen) en de 1.500 meter schaatsen voor vrouwen. Ned.2, 18.00-23.15u., onderbroken door het ABN Amro-tennistoernooi.

amusement

Man bijt hond. Vanavond met een club van dames van boven de vijftig die besloten hebben om alleen maar leuke dingen met elkaar te doen. Ze maken een tripje naar een parfummuseum. Ook aandacht voor een schilder die de Nachtwacht van Rembrandt heeft nageschilderd en dat werk wil verkopen. Niet om er zelf beter van te worden. Hij wil van de opbrengst leuke uitjes organiseren voor de bewoners van verpleeghuis de Riethorst in Oosterhout. Ned.1, 18.55-19.25u.

kunst

Stephen Poliakoff: A brief history of now. Portret van de schrijver en regisseur Stephen Poliakoff. Hij vertelt over o.a. zijn stukken Caught on a Train , Soft Targets, en series Shooting the Past en Perfect Strangers. Ook komen de actrices Miranda Richardson en Jodhi May aan het woord. BBC1, 0.20-1.00u.

sport

Voetbal. Voorbeschouwing en rechtstreeks verslag van de wedstrijd in de Champions League Ajax tegen Inter Milaan. Johan Cruijff analyseert de wedstrijd. Na deze partij samenvattingen van de overige gespeelde wedstrijden waaronder Chelsea tegen Barcelona, Werder Bremen tegen Juventus en Glasgow Rangers tegen Villareal. Voorbeschouwing: Ned.2, 20.15-20.30u.; verslag Ned.1, 20.30-23.35u.

jongeren

Move your ass. In deze aflevering onder meer een ontmoeting met het Kamerlid voor de VVD Ayaan Hirsi Ali die praat over Mohammed B en het vervolg op haar film Submission . En actievoerder Maina bezocht vorige maand het Wereld Sociaal Forum in Venezuela waar ruim 70.000 mensen demonstreerden tegen van alles en nog wat. Ned.3, 23.30-0.05u.

informatief

Werk zat?! Achtste aflevering in een serie waarin coach Joop Alberda acht mensen begeleidt naar een nieuwe carrière. Vanavond met de 45-jarige herintreedster Sylvia die een baan zoekt als etaleuse. Vanavond zien we hoe haar succesverhaal een (voorlopig) positief slot krijgt. Ned.3, 19.50-20.20u.

digitaal kanaal

Over mijn lippen. De korte film Over mijn lippen van Janica Draisma (producent: Studio Nieuwe Gronden) over praten, stotteren, zingen, zwijgen en luisteren. Is gekozen als beste film van de maand februari. De jury, bestaande uit documentairemaakster Sonia Herman Dolz, animator Han Hoogerbrugge, de Belgische filmmaker Nicolas Provost en kortefilmprogrammeur bij het International Film Festival Rotterdam (IFFR) Juliette Janssen, heeft uit de zes genomineerden deze winnaar aangewezen. 'Het is de meest aangrijpende film uit de selectie. De film is op het randje van acceptabele kitsch', aldus Nicolas Provost. De NPS nodigt in samenwerking met het IFFR filmmakers uit hun korte films in te sturen. Alle films worden online vertoond. De maandwinnaars zullen op het International Film Festival Rotterdam 2007 vertoond worden. www.cinema.nl/newarrivals