Televisie Film van de dag

Once Upon a Time in the West. Drie slechte mannen wachten op de trein. Het piept, zoemt en ruist om hen heen en ze hebben niet veel goeds voor met wie straks uit de trein komt. Dat is een harmonicaspeler met het uiterlijk van Charles Bronson. Hebben jullie een paard voor me meegebracht, vraagt hij. De mannen grijnzen: Het lijkt erop dat we een paard te weinig hebben. Nee, zegt Harmonica, jullie hebben er twee te veel. BLAM BLAM BLAM BLAM! De film is het beste uit het genre van de spaghettiwestern dat regisseur Sergio Leone zelf heeft uitgevonden. Scenario, acteurs en score, alles wordt samengehouden door groteske effecten en opera-emoties. In de hele film komen alleen maar schurken voor, of mensen met dubieuze motieven. De grootste schurk uit de film was tot dan toe de aardigste acteur van Hollywood, Henry Fonda.

(Sergio Leone, 1968, VS/It), Veronica, 20.30-23.45u.

Bas Blokker

    • Bas Blokker