Rebellen blazen gouden koepel op

Rebellen blazen gouden koepel op Samarra, 22 febr. Woedende betogers verzamelen zich bij de Gouden Moskee in de Iraakse stad Samarra, waarvan de met bladgoud bedekte koepel vanmorgen door rebellen werd opgeblazen. De moskee links in onbeschadigde toestand is een van de belangrijkste shi'itische heiligdommen in Irak. De aanslag, toegeschreven aan sunnitische rebellen, versterkte de vrees voor burgeroorlog. Iraakse leiders kondigden een periode van nationale rouw af. Foto's AFP, Reuterspagina 5 A general view shows angry demonstrators gathering outside the bombed holy shrine of al-Hadi in the Iraqi northern city of Samarra, 22 February 2006. Bombers struck a celebrated Shiite mausoleum in Samarra, north of Baghdad, bringing down part of its celebrated golden dome, police said. The attack was seen as likely to further raise tension between the majority Shiite and minority Sunni communities in the country at a time when political factions bicker over the formation of a 'national unity' government. AFP PHOTO/DIA HAMID AFP