Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met schrijver Oek de Jong over zijn nieuwe roman De wonderen van de heilbot. Dagboek 1997-2002 waarin hij schrijft over zeilen, hardlopen en schilderkunst. De Jong schreef o.a. Opwaaiende zomerjurken en Hokwerda's kind. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Hoofdredacteur van het sporttijdschrift Sportweek Frans Lomans heeft van zijn spaargeld een eigen platenlabel opgericht, Rosa Records. Hij vertelt over zijn nieuwe activiteit. In het tweede uur praat dichter Pieter Boskma over zijn verhalenbundel Westerlingen en vertelt filmmaakster Yan Ting Yuen over een Chinese klassieker Het rode vrouwendetachement , een propaganda-opera uit de Culturele Revolutie. In het laatste uur Jan Donkers met opnamen van Alain Toussaint. 747AM, 20.02-23.00u.

Casa Luna. Jan Wolleswinkel, voorzitter van de Nederlandse Organisatie voor Pluimveehouders, geeft verslag van de hoorzitting over de toekomst van de Nederlandse landbouw die vandaag in de Tweede Kamer werd gehouden. Hij gaat ook in op de laatste ontwikkelingen rondom de vogelgriep. Radio 1, 0.04-0.45u.