Mogelijk sneeuw

Het vrij koude en tamelijk grijze weer houdt ook morgen aan. In het noorden en in mindere mate in het midden van het land neemt de kans op sneeuw toe. In het zuiden blijven waarschijnlijk de droge perioden overheersen.

Bepalend voor het weer is de combinatie van een hogedrukgebied in de buurt van Schotland en lagedrukgebieden boven het zuiden van Europa en het noorden van Afrika. Tussen deze systemen wordt een noordoostelijke tot oostelijke wind in stand gehouden, waarmee vrij koude lucht wordt aangevoerd. Daarbij komt een storing mee die het weer bij ons morgen in de greep krijgt.

Vanavond en vannacht zijn er wolkenvelden, hier en daar kan het ook even opklaren. Tegen de ochtend wordt de bewolking vanuit het noordoosten geleidelijk dikker. Vooral op plaatsen waar het wat langer opklaart, kan het een paar graden vriezen. Onder hardnekkige bewolking komt de temperatuur waarschijnlijk nauwelijks onder het vriespunt.

Morgen heeft opnieuw bewolking de overhand. Vooral in het noorden en in mindere mate ook in het midden van het land kan daaruit af en toe (natte) sneeuw vallen, in het zuiden overheersen waarschijnlijk droge perioden. Er waait een matige wind uit richtingen tussen noord en noordoost en de temperaturen lopen op tot ongeveer 2 graden. In het noordelijke kustgebied kan het bij wind van zee ongeveer 5 graden worden. Vrijdag komt er wat meer zon.