Gezin in Huissen dood in woning gevonden

Vier leden van een gezin zijn gisteren dood aangetroffen in hun woning in Huissen, gemeente Lingewaard (Betuwe). Het gaat om een man, een vrouw, een verstandelijk gehandicapt jongetje van vier jaar en een meisje van zeven jaar. Wat zich precies heeft afgespeeld in het huis is nog niet bekend.

De politie kreeg gisteren rond zes uur 's avonds de melding dat in de woning vier lichamen zouden liggen. Wie de melding heeft gedaan wil de politie niet zeggen in het belang van het onderzoek. De politie is bezig met een sporenonderzoek.

Bij sommige buurtbewoners staat de familie bekend als een probleemgezin. De man zou geregeld agressieve buien hebben. De politie kende het gezin niet, maar bij Bureau Jeugdzorg Gelderland is de familie niet helemaal onbekend. In 2005 kreeg het zevenjarige meisje kortdurende ondersteuning vanwege een probleem op school. Dit is volgens Bureau Jeugdzorg 'naar tevredenheid van zowel ouders, kind als school opgelost.' De instantie is verder niet betrokken geweest met hulpverlening aan het gezin.

Het meisje zat in groep vier van basisschool Het Tweespan in Huissen. Leerkrachten van de school hebben de leerlingen opgevangen. Het jongetje ging naar het kindercentrum Elstine in Elst, waar zo'n dertig kinderen met een verstandelijke handicap onderwijs volgen. 'We hebben geen signalen ontvangen dat er problemen binnen het gezin waren', zegt R. Schapendonk, clustermanager van het dagcentrum. 'Het ging juist heel goed met het jongetje op school.' De politie heeft voor de buurtbewoners Bureau Slachtofferhulp ingeschakeld.